Факултетът по изчислителна техника и автоматизация доминира напълно пролетния сезон на вътрешното първенство по футбол на Технически университет – Варна. Четири отбора от ФИТА оспорвано се сблъскаха на финалите и заеха водещите места в класацията.

Футболистите от клуб „Лесичери“ спечелиха за трети пореден път първото място във вътрешния турнир по футбол на ТУ – Варна. Четвъртокурсниците от специалност „Софтуерни и интернет технологии“ на ФИТА се наложиха във финалния мач с 3:0 над „Заземителите“ – отбор от студенти втори курс от специалност „Компютърни системи и технологии“. На трето място се класира ФК „Шнур“ – 2 курс, СИТ, а четвърти остана ФК „Диви орли“ – 1 курс, КСТ. Резултатът в малкия финал е отново 3:0 за победителя.

Трикратните шампиони от ПФК „Лесичери“, 4 курс СИТ, ФИТА

„Заземителите“ останаха втори в 19-то издание на вътрешния турнир по футбол

Лошото време с  ниски температури и дъжд изобщо не повлия на играта на младежите. Всички участници в турнира – общо 18 отбора в 4 групи, се представиха отлично, вложиха много енергия и най-важното – изиграха всички мачове изключително спортсменски. За правилата и честната игра следяха съдии от Аматьорската футболна лига. Здравословното състояние на студентите наблюдаваше лекар от Медицински център за рехабилитация и спортна медицина – Варна. Организатори на турнира са катедра „Физическо възпитание и спорт“ и Студентски съвет при ТУ – Варна, а основен треньор на футболистите – старши преподавател Иван Иванов. Купата на шампионите и наградите на първенците ще бъдат връчени на традиционната Вечер на ФИТА.

Финалният мач завърши с резултат 3:0 в редовното време

В средата на април стартира традиционният спортен турнир за студенти „Варненска универсиада“. Деветнадесетото издание ще се проведе от 14 до 28 април и включва състезания по лекоатлетически крос, волейбол, мини футбол, боулинг, тенис на корт, плуване, тенис на маса, баскетбол и шахмат. Технически университет – Варна е домакин на срещите по минифутбол от 16 до 20.04.2018г. и ще участва със сборен отбор от най-добре представилите се във вътрешното първенство.