Технически университет – Варна организира първия кариерен форум "ЗаЕдно в бъдещето". Събитието ще се състои на 29.03.2018 г. (четвъртък) от 14 до 17 часа във фоайето на Електротехническия факултет на ТУ – Варна.

Форумът е в рамките на третото Национално средношколско състезание "Енергетиката и ние" – 2018 организирано с подкрепата на Община Варна и РУО – Варна. Във финала на тазгодишното издание на състезанието ще участват 108 ученици от Горна Оряховица, София, Габрово, Нова Загора, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Козлодуй, Казанлък, Русе, Девня, Севлиево, Шумен, Враца, Димитровград, Кнежа, Мадан и Варна. Средношколците ще представят своите проекти на 30.03.2018г. в ТУ – Варна.

Целта на първия по рода си кариерен форум "ЗаЕдно в бъдещето“ в ТУ – Варна е да подкрепи и усили традициите за активен обмен на идеи и контакти между ученици и учители от средните училища, студенти, преподаватели от Технически университет – Варна и вече дипломирани инженери с работодатели от енергийния бранш и индустриални производствени предприятия.

Повече от 30 фирми заявиха участие във форума "ЗаЕдно в бъдещето" с презентационни щандове и кариерно консултиране за ученици, студенти и дипломирани инженерни специалисти. Предмет на консултирането ще бъдат стажантски и стипендиантски програми, възможности за практика, свободни работни места, идеи и насоки за преквалификация и др.

Презентации:

   

С това събитие ТУ – Варна ще подпомогне практически младите хора, които търсят  професионален старт и ново кариерно начало, като бъдем заедно в бъдещето им. В същото време ръководството на университета желае да привлече чрез един положителен пример общественото внимание към темата за недостига на инженерни кадри и за възможностите за реализация в България.