Днес, 4 февруари, в Технически университет пристигна г-жа Иванка Катранкьова,  която беше много развълнувана и със сълзи на очи пожела да разкаже следното:
На 19 ноември 2010г. тя отива по работа в града. По-късно, съпругът й Цоло Катранкьов, на 74 години, излиза от дома си и на улицата пред блок 14 на ул. „Студентска” получава мозъчен инсулт. Пада на земята, не може да се движи, не може да говори. Само очите виждали, че много хора минават покрай него, но никой не се спирал да попита може ли да помогне с нещо. Единствен студентът Кристиан Крилатски, който е отличник и изучава дисциплините за трети и четвърти курс в една година, от специалност „Социален мениджмънт” спира и веднага разбира, че положението е много сериозно. Обажда се на Бърза помощ и остава до господина до пристигането на линейката. След това с помощта на друг студент Валери Андреев, 5 курс на специалност „Корабни машини и механизми” го качват на носилката и го придружават до болницата. Благодарение на бързата реакция на Кристиан Крилатски и на Валери Андреев лекарите успяват да спасят живота на г-н Катранкьов.
Днес г-жа Катранкьова се извини, че не е успяла по-рано да дойде и издири двамата студенти да им благодари, защото след изписването на съпруга й е имала доста проблеми. Но не се  отказала, искала да разкаже за добрата постъпка на двамата наши студенти. Каза, че няколко пъти е идвала в университета и е търсила студентите, знаейки само Крилатски и мениджмънт и Валери, който скоро ще се качи на кораб като механик. Най-после решила да търси по факултетите и ето, че днес й се усмихна щастието. В Корабостроителния факултет открива хора, които познават Валери, а по-късно аз й разказах и за Кристиан. Нейното желание е да й помогнем да се срещне лично с тях, както и че много би се  радвала публично пред други да изрази нейната и на съпруга й благодарност за доброто дело на студентите Кристиан и Валери. Обещахме да помогнем за запознанството й с тях и когато има тържества в специалностите им, да я поканим.

Валентина Иванова