Снимка: ТУ – Варна, Шампионите от ФК „Лесичери“

Миналогодишните победители във вътрешния турнир по футбол се наложиха отново над съперниците си и в есенния кръг на новото първенство. Оспорваният финален мач беше решен с дузпи и завърши с резултат 2:1 за „Лесичери“. Съставът на отбора-победител е от третокурсници от специалност СИТ. На второ място се класира „Шнур“ – също с играчи от специалност СИТ, 2 курс. Тимът на първокурсниците от специалност АРУКС – „Тесла“, остана на трето място.

В есенното първенство 2017 по футбол на ТУ – Варна, организирано от катедра „Физическо възпитание и спорт“ и Студентския съвет, участваха 18 отбора. Бяха изиграни 40 срещи, повечето от които се състояха при много неблагоприятни климатични условия – дъжд и силен вятър. В оспорваното състезание тази година, според наблюдателите, доминираха отборите на специалности СИТ и КСТ. Съдии от Българския футболен съюз наблюдаваха за спазването на правилата по време на мачовете. Лекари от Медицински център за рехабилитация и спортна медицина – Варна следяха здравословното състояние на студентите, които участваха в турнира.

Награждаването на победителите по традиция ще се състои след приключване на всички вътрешни есенни спортни първенства на специална церемония, организирана от Студентски съвет.