Студенти от Технически университет – Варна, специалност „Електроенергетика“ – трети курс, и техните преподаватели от обучаващата катедра направиха дарение на Комплекса за социални услуги за деца и младежи с увреждания във Варна.
Идеята за благородната инициатива е на студента от ТУ – Варна Джем Ертанов Тахиров – бъдещ електроинженер. Младежът предложи на приятелите си, вместо да му купуват подаръци за неговия рожден ден, да съберат средствата и да зарадват децата с увреждания от  Центъра за настаняване от семеен тип в кв. „Владиславово“.

Каузата подкрепиха финансово и преподавателите от катедра „Електроенергетика“. Дарението е целево – след предварително проучване и съгласуване със специалистите от Центъра, бяха закупени материали за оборудването на така необходимата за децата сензорна или „бяла стая“ за игра и почивка.


Дарителите посетиха дома във „Владиславово“ на празника на детето - 1 юни, и поднесоха огромна торта, с която отпразнуваха приятелството между преподавателите и студентите от специалност „Електроенергетика“ и децата и младежите с увреждания.