По традиция в навечерието на 24 май – Денят на Св. Св. Кирил и Методий и на българската писменост и култура, Клуб „Отворено общество“ – Варна връчи своите годишни награди за принос в обществения живот. Наградите по статут са в 9 категории: образование, морски бизнес, здравеопазване, граждански принос, творчески идеи, принос в областта на културата, млади дарования и победители и голямата награда „Отворено общество“.
На юбилейната церемония - двадесет и пета по ред, с колективно отличие за принос в образованието беше удостоен  Технически университет – Варна.
Ректора на висшето училище, лично получи наградата от председателя на клуба – г-н Свилен Спасов. Професор Василев припомни, че ТУ - Варна отбелязва 55-та си годишнина, благодари от името на цялата академична общност за признанието за приноса в развитието на техническото висше образование и наука в България и пожела на организаторите на събитието още дълги да подкрепят значими проекти в различни сфери на културния и социален живот и за развитие на гражданското общество.


 
Отново по традиция, след тържествената част и награждаването, Клуб „Отворено общество“ – Варна подари на гостите в зала 1 на Фестивалния и конгресен център театрален спектакъл. Театърът на армията представи "Швейк" с участието на Герасим Георгиев - Геро и Валентин Танев, носители на наградите ИКАР и АСКЕЕР за постановка и главна роля.