На 19 февруари в Технически университет – Варна бе проведена работна среща между представители на Научноизследователския институт и академичната общност с лейтенант-командир Ерик Полсън, помощник на аташето на Военноморските сили на САЩ в България. Срещата бе организирана от Научноизследователски институт към ТУ-Варна.

Лейтенант-командир Полсън се запозна с проектната дейност, изследователските лаборатории, научните постижения и потенциал на ТУ – Варна, като акцент беше поставен на възможностите за партньорство в областите на морските технологии, силовата електроника, хидроакустиката, автоматизацията и комуникациите.

На госта бе представена и дейността на Морски квалификационен център, както и различните проекти, които са осъществени благодарение на модерните симулатори, разположени в него. Лейтенант-командир Ерик Полсън изрази удовлетворението си от видяното, изразявайки надеждата си за бъдещо ползотворно сътрудничество между Технически университет – Варна и посолството на САЩ в България.