И тази година, за пореден път Община Варна, студентските съвети и академичните звена, отговарящи за спорта в университетите, организираха спортни събития по случай празника на българските студенти  „Купа 8–ми декември“, като целта е да се популяризира студентския спорт. За разлика от други години, мерките, приети с цел ограничаване епидемията от COVID-19, наложиха намаляване броя на събитията, но това не се отрази на ентусиазма на участниците.

На 08.11.2020 г. се проведе състезанието по лекоатлетически крос за купа „8-ми декември“. В надпреварата взеха участие студенти от 4 варненски висши училища-  Технически университет- Варна, Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“, Икономически университет- Варна и Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“.

Представителите на ТУ-Варна се представиха достойно и в оспорвано съревнование, в бягането на 2 км. при мъжете, 2-ри се класира Валентин Вълканов ТУ- Варна, 2-ри курс специалност ЕЕ. На дистанцията от 1 км. при жените, Доника Стойкова 1-ви курс БМЕ от ТУ Варна зае 4-тото място.

Отборът на Технически университет- Варна се класира на второ място в генералното класиране, веднага след шампионите от Медицински университет- Варна.