Фирма Талата Шипинг енд Марин Сървисис , лиценз 1804/19.11.2014г., представител за Р. България на фирма Thenamaris Ships Management Inc, Athens относно информиране и/или консултиране на търсещите работа лица съвместно с Технически университет - Варна проведе среща с команден състав от фирмата Thenamaris, на която представиха условията за плавателен стаж пред студенти от 2, 3 и 4 курс на специалност „Корабни машини и механизми“. Домакин на срещата беше лично деканът на Корабостроителния факултет – доц. д-р инж. Илия Хаджидимов, който представи гостите от компанията, с която ТУ-Варна има над десетодишно партньорство в подготовката на инженери от специалностите „Корабоводене“, „Корабни машини и механизми“ и „Електрообзавеждане на кораба.

„Повече от 360 български офицери работят в момента в командния състав на корабите, управлявани от Thenamaris, съобщи на информационната среща в ТУ-Варна  инж. Красимир Вълчев – главен механик в компанията. – „Стратегията на фирмата за кадрите е да осигури максималните условия за професионално развитие и кариера „за цял живот“.   Офицерските кадри имат планирано и много добро развитие – като позиции и заплащане, и текучеството е сведено до минимум. Като пример мога да посоча, че в момента притежаваме 64 танкера и 20 от тях са с изцяло български мениджмънт и това е трайна тенденция.“

Условията за стажантите са регламентирани в съответствие и с изискванията на учебните планове на ТУ-Варна и на сертифициращия орган – ИА „Морска администрация“. Договорите на стажантите са с продължителност от 4 месеца с възможност да бъдат продължавани по желание на обучемите. По време на плавателния стаж студентите получават от компанията месечно възнаграждение. „Кадетите ни,  не са обвързани дългосрочно с постоянен договор като пренаемането им за следващ контракт зависи от доброто преставяне по време на стажа както и от желанието им дали да кандидатстват за работа във фирмата след приключване на стажа.“

Обучението на стажантите по време на плавателния стаж е от 8 до 17 часа в делничните дни и в събота до обяд и е съобразено с корабното разписание, осигурен е пълен почивен ден в неделя. „По време на стажа си, студентите участват в рутинни ремонтни дейности на кораба под ръководството на опитен механик, изучават инструкции и процедури по безопасност. На корабите са осигурени 1000 MB безплатен интернет за всеки, фитнес и сателитна телевизия в определените места с български телевизионни канали. Слизането в пристанищата по маршрута на кораба се разрешава по преценка на прекия ръководител и съответния режим в държавата.“ – разясни още инж. Вълчев. Thenamaris предлага на своите кадри и допълнителни възможности за обучение като два пъти годишно организира Thenamaris Академия с курсове за допълнителна квалификация като командировъчните и всички разходи отново са за сметка на фирмата.

Допълнителна информация за бъдещите кадети има в сайта  www.thenamaris.com и на страницата във фейсбук https://www.facebook.com/thalattashippingbg/ .

Лице за контакт: инж. Красимир Вълчев, главен механик - тел. +359 879 666 963, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ОБЯВА ЗА КАДЕТИ