ТУ-Варна стана част от най-голямото събитие в сферата на иновациите, маркетинга и технологиите в Югоизточна Европа – Innowave Summit 2019. На официалното откриване на конференцията Специално видеобръщение направи българският еврокомисар Мария Габриел. В залата, която впечатли с модерен дизайн, ефектно осветление и безупречно озвучаване и мултимедия, присъстваха лично и поздравиха участниците Стоян Пасев – областен управител на Варненска област, Пейчо Пейчев - заместник-кмет на Община Варна, Минко Христов - изпълнителен директор на Двореца на културата и спорта. Организаторите благодариха на Община Варна в лицето на кмета – Иван Портних, който също беше гост на откриването, за дългогодишната институционална подкрепа на високотехнологичния форум.

На 18 и 19 октомври Варна отново събра на две големи сцени световноизвестни лектори, треньори по личностно развитие, вдъхновявящи мениджъри и предприемачи от Apple, Facebook, Google, Amazon, eBay, Trip Advisor, Booking, CNN, Alibaba.com и от редица други водещи компании. В рамките на Innowave Summit 2019 за първи път у нас се проведе и кръг от световната купа за стартъпи Startup World Cup 2019.

Един от важните акценти в тазгодишното издание беше експо зоната в Двореца на културата и спорта, където със презентационен щанд участва и Технически университет – Варна, заедно с над 120 от най-иновативните и технологични компании и стартъпи.

По думите на Димитър Василев – председател на Български бизнес форуми и главен организатор на Innowave Summit 2019, изложението е ключово, защото освен да чуят изключителни лектори, посетителите имаха възможност да осъществят т.нар. нетуъркинг с различни компании в специално обособена отворена и комфортна зона. Димитър Василев е и възпитаник на ТУ-Варна и с удоволствие отправи и кратко видеопослание пред щанда на университета.