Най-силните мъже в STRONGMAN 2019 са студентите Димитър Киров в категория под 80 кг и Мануел Василев в тежката категория. Те спечелиха надпреварата в деветият пореден силов шампионат на Технически университет – Варна и получаха поздравления и грамота лично от ректора – проф. д-р инж. Венцислав Вълчев.

Тази година се състезаваха 28 студенти, по равно в двете категории – под и над 80 кг. По покана на Студентския съвет тази година участваха и двама състезатели от ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“. Предизвикателствата отново бяха в традиционните дисциплини: „Кръгът на Конан“ - с отчитане на изминато разстояние в метри, се изпълнява до отказ, а останалите - “фермерската разходка” с тежест, повдигане на чували върху варели, премятане на гума и теглене на гума – са за време.

Организаторите на атрактивното състезание - Студентският съвет и катедра „Физическо възпитание и спорт“ създадоха отлични условия за участниците и следиха то да протече без травми и нарушения. За първенците в класирането бяха осигурени предметни награди и ваучери за спортна екипировка по избор от верига магазини „Декатлон“.

Индивидуални резултати и класиране в състезанието STRONGMAN, ТУ – Варна 2019