Решителната среща, определила победителя в пролетното вътрешно първенство по футбол, се превърна в повторение на финала от есенното първенство. На терена един срещу друг излязоха отново ФК „Лесичери“ (ФИТА) и ФК „Остър нож“ (МТФ). В редовното време двубоят завърши наравно - 1:1. Победителят беше определен след дузпи. С краен резултат 3:2 „Лесичери“-те надделяха за пореден път и спечелиха първото място.


 

Победителите – ФК „Лесичери“ (ФИТА)

ФК „Остър нож“ (МТФ)  се класира на 2 място

В пролетното първенство на ТУ – Варна участваха 15 отбора, разпределени в 4 предварителни групи. Сред състезателите тази година има играчи с опит от първенствата на аматьорските окръжни групи от Североизточна България. Турнирът традиционно е организиран от Студентски съвет и катедра „Физическо възпитание и спорт“ със съдействието на ръководството на университета.

Награждаването на победителите във вътрешните пролетни спортни турнири на ТУ - Варна е на 10 април, сряда от 18 часа в студентски стол „Макао“.

ТУ – Варна ще участва в турнира по футбол на малки врати с два отбора на юбилейната ХХ Варненска универсиада. Футболните срещи ще се играят от 8 до 12 април на терена на ОСРК „Младост“.