На 21.03.2019г. Технически университет – Варна посреща участниците в ІV Национално средношколско състезание "Енергетиката и ние". Състезанието и тази година е организирано от ТУ – Варна със съдействието на Община Варна и РУО – Варна.

Участниците – ученици от 9 до 12 клас от цялата страна, могат да се включат по избор в една от четирите секции на състезанието като представят доклад, макет, филм или образователен модул с творческа, иновативна идея или интерпретация на тема, свързана с енергетиката, използването на ресурсите и устойчивото развитие.

За всяка секция е осигурен награден фонд. В журито участват преподаватели и студенти от ТУ-Варна, представители на РУО-Варна и партньори от бизнеса.

Броят на участниците и съответно – нивото на представяне и конкуренцията между младите иноватори, нараства всяка година. През 2018 година „Енергетиката и ние“ привлече 109 ученици от 23 училища от 18 града в страната.

Основните цели на организаторите са чрез състезанието да бъде предоставена възможност на учениците от професионалните гимназии да демонстрират знания и умения, придобити в образователния процес; стимулиране на учениците за надграждане на придобитите знания и умения, включително - да продължат своето образование във висше учебно заведение; мотивиране на учениците и техните учители за повишаване качеството на професионалната подготовка; създаване на условия за творчески контакт между учители и ученици от сродни професионални гимназии; усилване на връзката между професионалното средно образование, университета, местната администрация, РУО на МОН и потребителите на кадри от практиката.

За въпроси  можете да пишете на е-mail на състезанието: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Лица за контакти:

доц. д-р инж. Медиха Хамза - зам. декан ЕФ, GSM: 0895653289

ас. инж. Пламен Станчев- катедра “EE”, GSM: 0877425017