Кампания за набиране на средства за лечението на детето на млад преподавател от Технически университет - Варна започва на 26 и 27 ноември 2018г. с благотворителна работилница-базар, организирана от  преподаватели и студенти и партньорите от Фондация "Владиславово".

Рали е на 1г. и 5мес. и страда от много рядко и тежко генетично заболяване – синдром на Лий. Симптомите се проявяват шест месеца след нейното раждане. Надеждата на младите родители е в ново лечение със стволови клетки в чужбина, което е много скъпо и трябва да покрият финансово със собствени средства.

Първото събитие от поредица инициативи, които планират да организират ръководството и Студентският съвет на ТУ-Варна, е предстоящата двудневна благотворителна работилница-базар под наслов "Подкрепа за Рали".

В двата дни във фоайето на Електротехническия факултет от 10 до 15 часа могат да бъдат закупени от благотворителния щанд коледни картички и празнична украса, изработени от студенти, преподаватели, служители на университета и представители на фондация "Владиславово". Всеки, който желае, може и на място в двата дни да се включи в изработването на сувенирите в работилничката "Подкрепа за Рали". Всички събрани средства от разпродажбата и даренията от специално подготвените кутии ще бъдат дарени за лечението на детето.

Открита е и дарителска сметка в БАНКА ДСК:

Ралица Николаева Николаева

IBAN: BG57STSA93000025733552

BIC: STSABGSF

Валута: BGN (лева)

Можете да помогнете и повече хора да научат за рядкото заболяване и за трудностите на семействата, в които има дете с това страдание като посетите страничката Приятелите на Рали във фейсбук.

Благодарим Ви!