Бюрото на Европейския парламент в България Ви кани да се включите в младежки дебати под наслов „Накъде отива Европа?“ на 23.11.2018г. в ИУ – Варна. Събитието е отворено за всички младежи и младежки организации с предварителна регистрация. Молбата на организаторите е желаещите да се регистрират за участие до 12:00ч. на 22.11.2108г. на http://ttimv.eu/qfra

Събитието ще се проведе в академичната сграда на Икономически университет – Варна, 128 аудитория, ет. 1, бул. „Княз Борис I“ №77 на 23.11.2018 г., петък, от 14.00 до 15.30 ч. под формата на дебати с кратки встъпителни изказвания на участниците в панела и въпроси от публиката.

Дебатите ще открие проф. д-р Зоя Младенова от Икономически университет – Варна. В дискусията ще вземат участие Даниел Стефанов – програмен координатор на Европейския съвет за външна политика, гл. ас. д-р Ралица Ковачева – Факултет по журналистика и масова комуникация, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, и доц. д-р Калоян Колев – преподавател в катедра „Обща икономическа теория“, Икономически университет – Варна. Модератор ще бъде Теодор Стойчев –  ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България.

По време на форума ще бъдат дискутирани предизвикателствата пред ЕС в средносрочен план като Брекзит, многогодишната финансова рамка, младежката заетост, рисковете от дезинформацията в европейски контекст. Какви промени искат да видят в Европа младите хора след изборите за Европейски парламент догодина и други актуални теми от европейския дневен ред също ще бъдат обсъдени на срещата.


ПОКАНА

ПРОГРАМА