УДЪЛЖАВА СРОКА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ПОДКРЕПА НА МЕЖДУНАРОДНИ НАУЧНИ ФОРУМИ, КОИТО ЩЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ ДО 31 ЮЛИ 2019 Г.

Фонд „Научни изследвания” (ФНИ) към Министерство на образованието и науката (МОН) удължава срока за подаване на проекти по Процедура за подкрепа на международни научни форуми, провеждани в Република България, до 26 ноември 2018 г. Целта на процедурата е да се подпомогне провеждането на международни научни форуми като се спазва принципа на споделено финансиране. Това дава възможност за активно включване на български учени в международната научна общност, популяризиране на научни резултати; тяхната сравнимост в международен обхват.

В процедурата могат да участват учени или колективи от учени от:

1) Акредитирани висши училища по чл. 85 ал.1 т.7  от ЗВО, които са акредитирани от НАОА да провеждат обучение по образователна и научна степен "доктор"
2) научни организации по чл. 47 ал. 1 на ЗВО, които са акредитирани от НАОА да провеждат обучение по образователна и научна степен "доктор"
Организациите по т. 1 и 2 не извършват стопанска дейност или, ако упражняват стопански и нестопански дейности, финансирането, разходите и приходите за всеки вид дейност се вземат предвид поотделно.

Максималният размер на съфинансирането за една конференция е до 9 000 лв. както следва:

- за форуми за един ден (програма не по-къса от 7 работни часа): до 3 000 лв.
- за форуми за два дни (програма не по-къса от 14 работни часа): до 5 000 лв.
- за форуми за три или повече дни (програма не по-къса от 20 работни часа): до 9 000 лв.

Конференциите в тази сесия на процедурата следва да се провеждат в периода от 1 януари до 31 юли 2019 г. Документите за кандидатстване и пълен текст на поканата са налични тук: https://www.fni.bg/?q=node/527

За допълнителна информация:

д-р Владимир Божилов,
"Връзки с обществеността", Фонд "Научни изследвания"
тел: +359 884 540 120, Email:
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.