Финалният мач от есенния вътрешен турнир по футбол срещна ветераните „Лесичери“ (ФИТА) и новобранците в състезанието „Патериците“ (МТФ). Срещата премина много динамично и оспорвано. Единственият гол беше отбелязан броени минути преди края на редовното време след отсъден пряк свободен удар. Така с 1:0 футболистите от „Лесичери“ за четвърти пореден са шампиони на ТУ – Варна в турнира, организиран от катедра „Физическо възпитание и спорт“ и Студентски съвет.

За трето и четвърто място в 23-я вътрешен футболен шампионат на ТУ – Варна спориха отборите „Рефреш“ и „Орлите“. Малкият финал завърши с резултат 5:4 в редовното време в полза на „Рефреш“.

Турнирът се игра при изключително благоприятно време и под зоркото око на професионални съдии от Б и В група и лекар от Медицински център за рехабилитация и спортна медицина – Варна. Студентите демонстрираха спортсменска игра през целия шампионат. Много малко срещи завършиха с равенство и във всички бяха отбелязани голове. ФК „Тесла“ и ФК „Ченгел тигри“ изиграха най-резултатния мач в групите от този турнир - 11:0.

 

„В този вид и регламент състезанието се провежда редовно от 2006 година с едно единствено изключение – есента на 2008 година, когато настоящият открит спортен терен в кампуса на университета беше в строеж“ - споделя основният организатор, треньор и мотиватор на участниците, ст. преп. Иван Иванов от катедра ФВС. – „Много е хубаво, че през всичките тези години интересът и желанието на момчетата да участват не намалява, напротив. Нямаме проблем със селекцията за представителния отбор на университета, в момента имаме няколко много силни играчи в тима и се надяваме на успех в предстоящите срещи за „Купа 8 декември“ и от Държавното студентско първенство по футбол.“

 

Ден след финала на турнира, представителният отбор отпътува за Свищов за двубой със СА „Димитър Ценов“ в среща от група „Север“ на Държавното студентско първенство по футбол. В същата група на 7.11. посрещаме като домакини във Варна отбора на Шуменския университет „Еп. К. Преславски“, а на 14.11. - отбора на Русенския университет „А. Кънчев“. Докато вътрешният турнир се играе на малки врати, срещите от държавното първенство се играят на голям терен, в две полувремена по 45 минути и предизвикателството към младите ни футболни надежди е много по-голямо.

От 12 до 16 ноември ТУ – Варна е домакин на срещите от традиционното състезание по минифутбол „Купа 8 декември“ на Община Варна. Технически университет – Варна ще участва с два отбора като окончателната селекция предстои и ще бъде повлияна от резултатите и показаната спортна форма във вътрешния турнир.

Тази есен се навършват 10 години от пускането в експлоатация на футболното игрище в ТУ - Варна. В момента с Община Варна се водят разговори за бъдещото развитие на спортната база. Желанието на ръководството на университета е спортният комплекс занапред да се разраства и модернизира като бъдат доизградени още открити игрища, тенис корт и нова фитнес зала със съблекални.