Директен достъп до програмата на Northeast pre-accelerator ще получат всички победители от предстоящия Startup Weekend Varna’2018. Сред останалите примамливи награди са 1000 лв., осигурени от новото tech community на Варна – Nspot, билети за най-голямата технологична конференция - Innovawe Summit. Най-мотивираните участници ще получат и практически наръчник по предприемачество в България.

Поредното издание на на най-дълго просъществувалия Startup Weekend в България ще събере над 100 бъдещи и настоящи предприемачи, които ще работят под мотото “No talk, All Action!”.
В рамките на почти три дни, участниците ще могат да претворят иновативната си идея в бизнес и да получат помощ от дългогодишни професионалисти. Не е за изпускане и възможността да представят идеите си пред активни инвеститори, както и да станат част от все по-разрастващата се предприемаческа общност.

Как?
За да се включите в предизвикателството, се нуждаете от 54 часа, психическата готовност за малко сън, добър екип - който може да сформирате и на място и разбира се, от една или повече идеи.

Билети на http://bit.ly/SWVarna-tickets

Достъпът за студенти и учащи е безплатен с промокод iCard.

Кога?
От 28 до 30 септември 2018г.

Къде?
Технически университет Варна, ул "Студентска" 1, Варна

Детайлната програма на 11-то издание на Startup Weekend Varna вижте тук.

Няма ограничение в идеите, които могат да се разработят на Startup Weekend Varna. Допустими са сфери като mobile, health, food, education, fintech и дори разработката на физически продукти. За мотивацията и надъхването ще се погрижат водещият Simone Demelas от Италия с опит в създаването от нулата и ръководенето на успешен бизнес на европейско равнище, както и двама повече от вдъхновяващи бизнес ръководители – Ралица Жекова от Високотехнологичния Бизнес инкубатор във Варна и изпълнителният директор на iCard - Явор Петров. Базираната във Варна iCard, която е сред водещите в Европа в областта на  високотехнологичните финансови услуги, обслужва над 300 хил. бизнес и частни клиенти и годишно обработва над 10 млн. транзакции. От тази година iCard подава ръка на всички млади предприемачи като част от концепцията си за корпоративна социална отговорност.

За успешния път от софтуерното инжерство до ръководството на над 10 fintech бранда с интуитивни услуги, за препятствията и добрите практики, участниците в Startup Weekend Varna ще чуят непосредствено след откриването на 28 септември.

И още - бъдещите предприемачи ще бъдат насочвани и подпомагани от доказани имена в бизнеса като Юлиан Сапунджиев – създател на няколко успешни технологични startup компании; серийният предприемач Михаил Милков; Свилен Тодоров от набиращите популярност Coolтия и Ribelle; доц. Сийка Демирова - експерт в инженерния мениджмънт; Цветелина Йорданова с опит в бизнес развитието; ръководителят на програмата за дигитален маркетинг и уеб дизайн във ВСУ „Черноризец Храбър” доц. Веселина Спасова и Николай Николов от Innovator – най-новият co-working space във Варна със зона за изобретатели.

Преценката за най-добре реализирана бизнес идея и кой да стане част от Northeast pre-accelerator ще е на Дилян Попов и Николай Петканов от Българския център за предприемачество (BEC), Соня Николова от iCard и социалният предприемач Пламен Попов, познат най-вече с кампанията си „Аз събуждам България”.

За Startup Weekend
Startup Weekend e интензивно 54-часово събитие, в рамките на което всеки може да влезе в обувките на един предприемач. Форум, на който програмисти, дизайнери, маркетинг специалисти, икономисти или само стартъп енсусиасти се събират, споделят идеи, сформират екипи и проверяват дали идеята им може да се превърне в успешен бизнес. Всяка година в различни точки на света се организират няколко десетки startup weekend-а, които формират международна startup общност. Всяко едно събитие се записва. Финалните презентации на готовите продукти се качват на страницата на фондацията Startup Weekend, която е регистрирана в Сиатъл в Съединените щати, където инвеститори нерядко търсят добри проекти, в които да инвестират.

Допълнителна информация:

Младен Николов
+359 884 139 349

http://go.startupweekend.org/SWVarna