Станимир Смилков връчва сертификата
на проф. Росен Василев

Одиторски екип на Бюро Веритас провери работата на всички структури на Технически университет – Варна. В резултат на извършените анализи ръководителят на бюрото за България Станимир Смилков и водещият одитор Мариана Раденкова посетиха университета, за да връчат на ректора проф. дн Росен Василев сертификат за успешно управление на качеството.

Връчването на документа в присъствието на академичното ръководство не бе само церемониален акт, а и добър повод за задълбочаване на партньорството между двете институции. „Съвременните правила изискват прозрачност и предсказуемост, които са предпоставка за изграждане на партньорско доверие. Гаранция за това е внедряването и спазването на международните стандарти и добрите практики, които са част от процесите на всяка една уважаваща себе си организация. Ролята им е да гарантират успех и устойчиво развитие. Имам удоволствието да потвърдя, че нашите одитори проведоха одита за ресертифицирането на Технически университет – Варна по стандарт ISО 9001:2015 и на база на положителния резултат сертификатът е в ръцете ми. За мен е чест да ви връча сертификата и нашето дългогодишно партньорство да продължи“, заяви Станимир Смилков.

„Логото на Бюро Веритас е доказателство за отговорност, надеждност и напредък. За нас е чест високата оценка, която ни присъдихте. Същевремено е и ангажимент, и мотивация, защото е необходимо всекидневно с дейността си да я потвърждаваме. Надяваме се съвместната ни работа да продължи и в бъдеще да сертифицираме нашите дейности, свързани с енергийната ефективност, с безопасността на труда и с IT стандартите“, заяви ректорът на ТУ-Варна.

Част от академичното ръководство. Вдясно са представителите на „Веритас”

Обсъдени бяха и възможностите за използването на богатата учебна и лабораторна база на ТУ-Варна и широкоспектърния специализиран академичен състав на университета с цел организирането на квалификационни курсове за служители на редица фирми от региона и страната.

Следвайки своя 200-годишен опит, Бюро Веритас е лидер на местния и световния пазар в сферата на сертификацията и техническите инспекции. Фирмата има офиси в над 140 държави, в нея работят над 65 000 висококвалифицирани експерти и специалисти. Над 400 000 клиенти и партньори в целия свят са се доверили на Бюро Веритас. Богатото портфолио от услуги доказано водят до намаляване на риска, увеличаване на производителността и ефективността на процесите, пълно съответствие с нормативната уредба, подобряване на социалните условия и безопасността на труда, спазване на екологичните стандарти, подобряване на качеството на работа.

Новият, седми по ред сертификат на Технически университет - Варна за управление на качеството утвърди полезното сътрудничество с Бюро Веритас, установено още през 2001 година. При официалното връчване на документа проф. Василев даде на Бюро Веритас почетния символ „55 години Технически университет – Варна“.

 www.24chasa.bg